AraNadeaMythology

Pages

Words Of Wisdom

Kalau besar yang dituntut dan mulia yang dicari, maka payah melaluinya, panjang jalannya, dan banyak rintangannya.-Imam Ghazali
I am a little deaf, a little blind, a little impotent, and on top of this are two or three abdominable infirmitives, but nothing destroys my hope.-Voltair

Thursday, March 27, 2014

Product Review : Ayla Myra Stem Cell Peptide Serum

Assalamualaikum dan selamat malam wahai pembaca.
Cewahh. Panjang benor intro nya. Haha.
Ok lah aku pun takde apa nak bebel sangat pun.

Malam ni aku nak review satu produk ni.
Aku dah pakai dari bulan November 2013.
Tapi on off je pakai.
Tapi start bulan 12 aku try konsisten pakai.

Apakah produk itu?
Ni dia..
Taraaaaa...





















Ni dah habis pakai. Bukti tau.. hahaha
Sebotol hilang sebab bagi kat mak aku.
Mak pun nak try. Hihi

Nama brand produk ni Ayla Myra.
Dia sebebarnya serum muka.
Ada macam macam jenis.
Tapi aku beli yang Stem Cell Peptide Serum.
Sebab aku nak fokus kan utk parut berlubang.

Serum ni jenis sapu. Tak yah inject bagai.
Sapu 2 kali sehari lepas pakai toner.
Lepas sapu serum baru pakai moisturizer.
Tak berminyak, tak melekit, dia terus absorb dalam kulit.

Dalam tempoh 3 bulan aku pakai ni
Ada banyak la perubahan.
Muka aku tak nampak open pores sangat.
Kiranya nampak sekata la. Tak nampak sangat lubang lubang tu.
Kulit aku pun tak berminyak sangat.

Kulit pun lembut. Nampak mcm berkilat sikit.
Dan kalau close up, aku nampak parut muka aku yg berlubang tu tak teruk sangat.
Hampir nak rata. Hampir la.
Tapi tiba-tiba stok habis. Wakakaka :p
Tak mampu pulak nak sambung beli.

Kalau nak tahu ingredients boleh pegi ke website AylaMyra.
Nak beli situ pon boleh

Aku beli RM80 termasuk postage dari igshop atie_beauty_solutions.
Saje seronok nak beli kat ig seller ni.

Last but not least my picture.
Maafkan sebab nampak selekeh.
Yang sebelah kiri tu korang boleh nampak open pores aku. -__-
Walaupun kulit aku bersih tapi parut, open pores semua jelas.
Yang kanan tu haa. Ok sikit kan. Nampak sekata.
Tapi ada jerawat hahahaha. Piyed masa ni. Ampunkan saya.







Sunday, February 16, 2014

Product Review: Elvyra Envy Coffee

Assalamualaikum dan selamat tengah hari.
Hari ni aku nak buat review tentang produk minuman collagen.
Ni adalah first time aku cuba minuman collagen.
Tup tup terus beli yang perasa coffee.
Walaupun aku tak berapa suka kopi.
Sebenarnya mak aku yang beli.muehehe
Tapi mak aku on medication so dia pass kan Elvyra ni kat aku.

Boleh tengok bahan-bahan kat gambar.

Dari segi rasa, boleh la. Rasa coffee tu tak overwhelming sangat. 
Tekak aku boleh terima.
Aku minum pagi, masa sarapan.
So sekarang aku dah minum selama 20 hari lebih kurang.
Sebotol tahan dalam tempoh tu la.
Cuma campurkan 2 scoop dalam secawan air panas.
Dan jangan lupa kena minum air kosong 2-3 liter.
Aku minum air setiap sejam.

Kesan kat aku?
Yang ni memang aku puas hati.
Mula mula aku pun macam tak percaya.
Masa dok belek belek tangan aku, sekali aku rasa macam shining shining pulak tangan aku.
Aku tenyeh tenyeh ingat basah ke apa, ehhhh..
Rupanya kulit aku glowing lahhhh.
Muka aku pun sama.. suka nya hati ku ^_^
Serius oii.. kalau tak macam cerah je la tapi tak glowing.

Yang aku paling suka pasal Elvyra ni.
Perut aku memang sangat sihat.
Sebab ada habbatussauda kan.
Habbatussauda dapat membantu masalah pencernaan.
Aku pun selalu ada gastrik lah, angin lah.
So sikit sikit dia jadi ubat yg bagus utk aku.

Kalau nak cakap pasal sinus aku,
Kalau pagi tu hidung aku gatal gatal, 
Lepas breakfast minum Elvyra dia lega sikit.
Tapi petang petang sikit gatal balik.
Dah kena minum 2 kali sehari pulak.
Hehehe.
Sinus aku memang dah kronik pun.
So abaikan je.

Overall, aku sangat puas hati dengan Elvyra Envy Coffee.
Harga? Murah je RM58 sebotol. 
2 botol utk sebulan RM116. 
Tapi harga posting lain utk 2 botol okay..
Murahkan????
Posting RM6 SM RM9 SS
Boleh beli dari aku.
Aku buat dropship utk produk ni.
Masuk instagram aku *aranadea* utk buat pembelian 
Tak pun fb aku /AraNadea.
Tak pun komen kat bawah..