AraNadeaMythology: 10 Perkara Yang Menjengkelkan~

Pages

Words Of Wisdom

Kalau besar yang dituntut dan mulia yang dicari, maka payah melaluinya, panjang jalannya, dan banyak rintangannya.-Imam Ghazali
I am a little deaf, a little blind, a little impotent, and on top of this are two or three abdominable infirmitives, but nothing destroys my hope.-Voltair

Friday, March 4, 2011

10 Perkara Yang Menjengkelkan~

Lame benor nye tak update.. Yelah.. aku nih belum lagi kategori BLOGGER TEGAR.. huhu
So kali ni aku nk share pasal perkara yg menjengkelkan aku..

-kucing pon pandai ase annoyed tau dak..

Ini adalah list aku tentang 10 perkara yang menjengkelkan..
(disusun secara rawak okeh!)

1. Drivers yg tak reti bagi signal.
Yang nih mmg HAMPEH sangat.

2.Orang (muda) yg berjalan slow di hadapan.
Jalan laju sikit boleh? Aku rase siput kt tepi jalan tu jalan lagi laju dari korang..

3.Lelaki yg panggil pompuan dgn bunyi tikus.
Aku mmg anti dgn spesis cmni.. Panggil la cik ke? saudari ke? Tak de ADAB dan TAK GENTLEMAN langsung.

4.Waiter bagi hilang order.
Punya lama tunggu last last baru nk bagi tau order hilang. Memang FAIL!

5.Tengok drama tak sampai 10 minit dah iklan.
Aku ANTI iklan.. especially yg ombak besar tuh.. hahaha

6.Orang yang tak reti tekan butang yang 'bukak pintu' kt lif.
Bukan kau sorang jer nak naek lif tu wei.. bile kena muke kau baru nak bising..

7.Eja mcm ni -->KaU PeKabaR? SeHaT Kew? KeNaPew? Ok JeW.
Kalau kau tu umo 10-15 tak pe la gak.. org tgk comel je.. ade orang cakap bukan aku cakap.. taip mcm rempit..

8.Tersentap hanya kerana mesej kau tidak/lambat di reply.
Rilek laa.. entah2 org tu xde kredit ke.. gi toilet ke.. tido2 ayam ke.. atau org tu mmg sengaje.. hahaha..

9.Dalam ayat kau 90% adalah mencarut.
Buat penat je kau pegi sekolah dulu. Ingat, BAHASA JIWA BANGSA TAU!

10.Kedai yang masak tak sedap. Waiter pon tak reti senyum. Sekali harga mahal.
Jangan ingat nak cari untung je.. kena cari keikhlasan gak sbb nak bagi orang makan la katakan..

2 comments:

CeNDeRaWaSiH said...

hehe..memang best lah catatan nadea yang ni..memang betul..hehe..hehe..rasa cam nak komen satu2 je tapi panjang pulak karang..hehe

Ara Nadea said...

sile2.. xkisah pon..