AraNadeaMythology: Minggu Orientasi UBM

Pages

Words Of Wisdom

Kalau besar yang dituntut dan mulia yang dicari, maka payah melaluinya, panjang jalannya, dan banyak rintangannya.-Imam Ghazali
I am a little deaf, a little blind, a little impotent, and on top of this are two or three abdominable infirmitives, but nothing destroys my hope.-Voltair

Monday, April 11, 2011

Minggu Orientasi UBM



Assignment UBM yang pertama..
Malu malu.. heee =P

Name saya.. Ara Nadea.. cukup lah banyak tu je..
Lau tulis panjang panjang kang skema sangat ler pulak..hohoho
Panggil Ara ke Nadea ke, tak kesah..
Nama saya jugak..
Blog ni diberi nama Diari Cik Nadia..
Nukilan adalah on the spot dan tidak plagiat mana mana blogger yg lain..
Ingin berkongsi pendapat, meluah isi hati dan mencari kenalan baru..

Saya mula berblog sejak tahun 2005, tapi tak aktif sangat..
Ada banyak account blogger yang lain..
Selain ni ada lagi .... hmm tak mau bg taulah.. hehe
Cukup korang tau yang ni dan first account infiniteenigma.blogspot.com

Dunia blog darsawarsa, mendapat perhatian ramai..
Telah melahirkan penulis penulis blog yang berkualiti..
Banyak isu yang boleh dibincangkan secara aman..
Namun ada yang menjadikan sebagai suatu medan pertempuran..
Tapi bagi saya, ber blog ini sangat bagus kerana kita dapat lihat minda seseorang dapat menjadi lebih matang.. mengurangkan stress dan sebagai medium baru berdakwah..
Lain orang lain pendapat, namun blogger yang beretika sahaja yang mampu bertahan di dalam dunia blogging ini..
Sama ada dia bercerita mengenai isu semasa, kehidupan seharian atau yang lain2..
Cara pengolahan dan bahasa itu yang memberikan perbezaan dalam setiap blogger..
Kita juga dapat lihat seni kreativiti blogger dalam menghias blog mereka..
itu juga menjadi daya tarikan kepada para blogwalkers memberi sokongan..

Pendapat saya tentang UBM ni..
Sangat bagus.. memandangkan saya baru ingin bergiat aktif semula setelah berpisah lama..
Diharap UBM dapat membantu saya untuk memperbaiki segala kekurangan yang mungkin ada..
Tak lupa juga, mudah untuk mempelajari apa yang terbaik untuk menaiktaraf kan sesebuah blog
menjadi lebih berkualiti..
Akhir kata, majulah UBM untuk Malaysia dan blogger..(",)v


18 comments:

~Saya Buncit~ said...

nice one.. :P

UBM said...

yeah tunggu rabu nanti! =)

encHIx laNDax said...

yeah! ucapan panjang lebar dari student! letsice braking =)

http://www.dunialandax.com/

Shairazi Saidin said...

Hi awak, sy tengah mencari partner untuk UBM. Kita gi klas sama2 ek..HEHEHE. Nice entry.. :)

latest entry: http://shairazisaidin.blogspot.com/2011/04/saya-baru-masuk-universitiubm-namanya.html

Ara Nadea said...

mekaceh semua.. hehe.. jom g kelas same2.. xmo pegi lambat tau (",)v

Nizam said...

salam kenal dari warga UBM...:)

UNA budak BAEQ said...

selamat berkenalan nadea.
jom p class sesama(:
*sesi menjejak UBM*

ORIENTASI UBM

Syafiq Rosli said...

wah lmnye berblog..

Rad Zuan said...

tolong cakap dekat lecturer saya malas hadir kelas hari ini~

*menconteng tandas awam dengan marker sharpie~

fashah84 said...

salam ziarah...nice blog...semoga terus berjaya dlm dunia blog...:-)

MiSzy DiaN said...

jom jadi class mate nak?

jom join lucky draw.. menang handmade coklet.. http://miszydian.blogspot.com/2011/04/dayana-az-dan-miszy-dian-buat-lucky.html

Bakri Hussin said...

salam singgah dari UBM jom join Bloglist 1 bulan bersama dunialelakimaskulin.com ok

http://www.dunialelakimaskulin.com/2011/04/bloglist-1-bulan-bersama.html

CikTomyam said...

salam singgah student UBM gak..amek kos apa? wakakkaa...

Mazin said...

Singgah dari UBM. Salam perkenalan :)

R.I.E.Z said...

melawat rakan-rakan UBM.
jemput singgah dan follow..:)

http://riez1004.blogspot.com/2011/04/minggu-orientasi-di-ubm-untuk-ijazah.html

Manja (let it be my sweet name) said...

selamat berkenalan, Manja pun dari IPTM,

Your eyes are too precious

LiNdA ZaiN said...

singgah kenal member UBM kat cni..<3

ANA FARHA said...

assalamualaikum.. ana farha student UBM jalan-jalan singgah sini..

baru : saya suka baca blog dia.. dulu..