AraNadeaMythology: Pandai Bertingkat, Bodoh Berlapis

Pages

Words Of Wisdom

Kalau besar yang dituntut dan mulia yang dicari, maka payah melaluinya, panjang jalannya, dan banyak rintangannya.-Imam Ghazali
I am a little deaf, a little blind, a little impotent, and on top of this are two or three abdominable infirmitives, but nothing destroys my hope.-Voltair

Sunday, April 10, 2011

Pandai Bertingkat, Bodoh Berlapis

Busan nyerrrr... nak tido rase mcm awal lagi.. heh..
Tup tup, dapat idea nak blogging lagi..
Ni semua benda yang aku rase boleh di kategorikan sebagai "Pandai Bertingkat, Bodoh Berlapis"
Rajin rajin kan diri membaca situasi situasi di bawah ni yerkk.. hehe

SITUASI 1
Beberapa orang sahabat ingin melintas jalan dari tempat A ke tempat B.. Zebra crssing cuma beberapa langkah di hadapan mereka. Namun mereka ingin seberang disitu sahaja. Aku rasa nak jerit: Woi.. nak mati cepat ke? Korang tau tak kalau korang lintas kt zebra crossing tu lagi selamat? kalau apa-apa jadi tu dah jadi kesalahan pemandu kenderaan.. kalau bukan kat zebra crossing korang yang bersalah.. Name je student universiti.. nak kata bengap kang marah pulak.. HEH.

SITUASI 2
Food court kat tempat favourite aku nih memang kotor gila! Banyak sangat puntung rokok kat lantai dan abu dari rokok tu melekat kat lantai.. Geli dowhhhhh! Golongan yang aku selalu tengok merokok nih tak lain tak bukan LELAKI. Tak kira student ke, bekerja ke, kerja kerajaan ke, swasta ke.. Aku cuma nak cakap.. PENGOTOR! Pandai hisap, pandai la buang elok elok abu rokok tu.. Perilaku anda adalah imej anda. Eh macam kenal je name tag?Uiks?HEH.

SITUASI 3
Ni lagi satu aku memang menyampah gila.. Bila naik lif kenapa tak de yang nak tekan butang hold tu??? Awat? Hangpa ingat hangpa ja nak naik?? Eii, memang pantang aku betul daa.. Bleh pulak buat muke tak bersalah... HAMPEH BETUL. Lagi satu, masuk lif tak ingat dunia.. Sumbat selagi boleh.. Bile lif rosak, pandai pulak bising.. Bijak bijak.. minum susu tikus ke?? HEH.

SITUASI 4
Aku memang tak banyak cakap.. Sebab aku tak reti nak membebel.. Bagi aku "action speaks louder than words". Jangan pandai bising tapi habuk pun tarak.. Bikin hati panas je.. Jiwa aku boleh di kategorikan macam lelaki.. Aku memang tak suke orang bising bising.. Benda simple pon nak bising.. Kau buat je walaupon tak ikhlas.. Jangan nak bising bagi tau satu dunia.. Aku cuma nak cakap: ENGKAU PON SAME JER! Lau kau tunggu orang tu, aku rasa ibarat tunggu kucing aku belajar A,B,C.. Hahaha.. HEH.


Sekian je untuk pagi ni. Kalau aku berjaga sampai subuh, akan aku update lagi. HEH. =P


3 comments:

CeNDeRaWaSiH said...

great comment..wah...tak terfikir plak nak post benda2 cam gini..great nadia..kadang2 benda2 cam ni kalau tak ditegur ada yang buat tak tau jer..

Wawa Zolkepli said...

tepat skali. dowg ingt lift tuh mmg untuk kerabat dowg jer.
yg lg sakit ati biler da taw xmuat p nk msuk jugak. pastuh wat muke xbslah.
geram ney! geram!

Ara Nadea said...

tau xpe wa.. kadang aku yg nak wat muke tak bersalah tak nak bagi diorang himpit.. hahaha