AraNadeaMythology: Study Week Yang Bosan

Pages

Words Of Wisdom

Kalau besar yang dituntut dan mulia yang dicari, maka payah melaluinya, panjang jalannya, dan banyak rintangannya.-Imam Ghazali
I am a little deaf, a little blind, a little impotent, and on top of this are two or three abdominable infirmitives, but nothing destroys my hope.-Voltair

Sunday, April 17, 2011

Study Week Yang Bosan

Assalamualaikum dan selamat petang semuaa.
Searang ni adalah musim final exam bagi student universiti.
Study week banyak dihabiskan untuk study dan study.
Tengok dinding bilik, meja, buku agak boring jugak heh.
Teringat pulak aku masa study week part 6 diploma dulu.

Dekat belakang kolej cengal tu ade badminton court.
So, aku dan rakan rakan mesti serbu nak main badminton.
Beriadah la katakan.. Tak lupe jugak, kitorang main tuju selipar.
Lari lari, kejar kejar, wahahaha.. lawak pon ade.
Asyik asyik muke kitorang yang dok buat bising kat badminton court tu.
Lepas tu budak budak lain pon start guna badminton court jugak.

Selain main kat situ, kitorang suke gak pegi jalan jalan kat tasik ilham.
Pusing satu uitm arau tu.. Dah alang alang pegi sana, tak lupe jugak nak tangkap gambar.
Hehehe.. Sambil meneylam minum air la katakan.

Waktu dinner, mesti ramai ramai pegi kulat cari makan.
Pilih la nak makan kat mana.
Big Bear ke, char koey teow ke, nasi lemak ke.
Memang tempat wajib nak lepak isi perut.
Lau nak ubah selera confirm pegi depan matrik.
Favourite semua mesti menu tomyam.

Bila malam, mula lah sesi belajar ramai ramai.
Sape yang dah khatam dulu akan jadi cikgu.
Yang lain dengar sambil ambil notes.
Senang belajar macam ni.
Tak de la nganga sorang sorang.. huhu.
Haih, rindu kat rakan rakan DBS.. Banyak kenangan manis dengan mereka.


p/s: Aku rindu korang wehhh Yati, Jiha, Lisa, Fana, Mai, Dow, Ros dan semua DBS intake Julai 2007-Mei 2010..






1 comment:

CeNDeRaWaSiH said...

hehe..ngee~~..rindu juga sama kamu..NADEA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!