AraNadeaMythology: Gambar Oh Gambar!

Pages

Words Of Wisdom

Kalau besar yang dituntut dan mulia yang dicari, maka payah melaluinya, panjang jalannya, dan banyak rintangannya.-Imam Ghazali
I am a little deaf, a little blind, a little impotent, and on top of this are two or three abdominable infirmitives, but nothing destroys my hope.-Voltair

Monday, July 4, 2011

Gambar Oh Gambar!

Assalamualaikum dan selamat malam..
Hari ni ada pulak idea nak blogging..
Hmmm.. benda ni biase je..
Sape yang selalu bace artikel pasal artis?
Mesti ramai kan??

Tak lupe jugak dengan facebook artis..
Mesti ramai yang add artis..
Cuma nak cakap lah..
Kita jangan rajin sangat nak 'save as' gambar orang lain..
Lepas tu upload kt blog atau website sendiri bikin mcm sendiri punya..
Tak kira ape saja gambar yg diambil oleh pemilik..
Ia sama sekali tidak memberi kita hak untuk upoad gambar orang itu tanpa kebenaran..
Lagi bagus bila ada orang nak buat peranan mcm paparazi..
Dengan headline.. 'ARTIS SEKSI'
Lagi best siap boleh nasihat artis tu, ayat famous "jom lah kita ramai2 doa agar dia diberi hidayah"
Eh hello, engkau ambil gamabr dia tanpa kebenaran dan belagak mcm malaikat pulak kan?
Memang 'elok la' kalau kita nak buat baik dengan membuka aib orang lain..
Konon perihatin tapi sebenarnya korang dok menyebarkan segala gambar orang tu..
Memang pandailah kan.. Nak tambah 'pahala' la katakan.. heh
Lepas tu traffic banyalk, banyak orang follow.. banyak syok maaa..heh
Memang bagus jadi rakyat yg perihatin ni..

Itu je la yg aku nak cakap..
Semua ade otak kan? Pikir ler elok-elok..
Babai.. Gudnite..



p/s:ade jugak yg amik gambar orang lain dan menyamar.. WHAT THE HECK?! hodoh sangat ke muke engkau sampai nak guna 100% gamabr orang lain.. siap mengaku tu engkau.. SICKO!

No comments: