AraNadeaMythology: Telur Goreng..

Pages

Words Of Wisdom

Kalau besar yang dituntut dan mulia yang dicari, maka payah melaluinya, panjang jalannya, dan banyak rintangannya.-Imam Ghazali
I am a little deaf, a little blind, a little impotent, and on top of this are two or three abdominable infirmitives, but nothing destroys my hope.-Voltair

Saturday, September 17, 2011

Telur Goreng..

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.. hehehe
Selesai sudah menjalani puasa enam pada hari ini..
Ingat kan nak makan best best tapi males la pulak..
But no worries, masak hari ni pon special gak..
Telur sweet sour.. masakan orang bujang..
Ade ubah suai sikit disebabkan kekurangan bahan..
Ape pon aku cuma nak cakap hasilnye fantastic.. hahahaha
Ini dinamakan kepelbagaian memasak telur..
Asalnye nak masak omelette je, tapi tak suke la pulak makan kering je takde kuah..
Selain dari buat telur mata, omelette, scramble macam macam lagi boleh dimasak..
Telur masak kicap, kari telur, dan yang latest hasil aku ialah telur sweet sour..
Kari telur tu aku dah masak hari isnin hari tu..
So pada sape sape yang belum tau nak makan ape, boleh la masak ni.. simple je..
Ok lah, nak masuk waktu berbuka dah ni.. nanti malam baru update lain pulak.. baibai..

Lauk berbuka pada hari ini....

No comments: