AraNadeaMythology: Nama Nama Bayi

Pages

Words Of Wisdom

Kalau besar yang dituntut dan mulia yang dicari, maka payah melaluinya, panjang jalannya, dan banyak rintangannya.-Imam Ghazali
I am a little deaf, a little blind, a little impotent, and on top of this are two or three abdominable infirmitives, but nothing destroys my hope.-Voltair

Friday, March 23, 2012

Nama Nama Bayi

Assalamualaikum dan selamat petang semua..
Hari ni saya asyik tengok gambar baby kawan kawan saya..
Aihhh, jealous la pulak.. saya ni bila lagi.? Tetttt.. :P
Teringat pulak yang saya ni sebenarnya dah simpan nama untuk future baby..
Semangat tak saya.? Hahaha..

Nama baby ni sebenarnya perlu la dititik beratkan dengan maksud di sebalik nama yang di pilih..
Antara nama nama baby yang dipilih ialah:

Perempuan:
1. Adriana Qalesya (Nisbah;Murni)
2. Adriana Qaisara (Nisbah;Permaisuri)
3. Hannah Dahlia (Penyayang&Keimanan;Bunga Dahlia)
4. Hannah Dalili (Penyayang&Keimanan; Pemimpin)
5. Dhia Fahimah (Sinaran/Cahaya;Yang Memahami)
6. Dhia Falilah (Sinaran/Cahaya:Yang Beruntung)

Lelaki:
1. Adam Mikail (Nama Nabi, Ikutan teladan;Malaikat Mikail)
2. Adam Mifzal (Nama Nabi, Ikutan teladan;Teramat Mulia)
3. Hadi Fawwaz (Yang Memberi Petunjuk; Berjaya)
4. Hadi Fauzan (Yang Memberi Petunjuk;Kejayaan, Kemenangan)
5. Danish Safaraz (Pengetahuan,bijak;Dihormati)
6. Danish Safwan (Pengetahuan,bijak;Bersih,Ikhlas)

Ok, itulah sebahagian dari nama nama pilihan saya..
Kenapa saya buat dua set nama tu.?
Owh, mana la tahu kot kot dapat anak 2 lelaki, 2 perempuan ke.. hehe
Macam mana dengan nama pilihan korang.?

4 comments:

Rtp Farra Arisha said...

bagus dan cantik skali nama2 bayi itu hiks.

Anastasyea Aida said...

Nama² yang cantik tapi tak tahu lagi nak pilih yg mana satu .. kena tunggu dulu la .. ^__^

www.anastasyea.com

Senorita Ara said...

hehe.. sy ni je yg semanagt dah pilih nama baby :D

Mr. Z dan Mis N said...

tq for join...hehehe

http://zubir5588.blogspot.com/2012/03/nak-pilih-nama-babycer-tanya-blogger-ni.html