AraNadeaMythology: Chakde India

Pages

Words Of Wisdom

Kalau besar yang dituntut dan mulia yang dicari, maka payah melaluinya, panjang jalannya, dan banyak rintangannya.-Imam Ghazali
I am a little deaf, a little blind, a little impotent, and on top of this are two or three abdominable infirmitives, but nothing destroys my hope.-Voltair

Friday, April 6, 2012

Chakde India

Assalamualaikum dan selamat malam..
Ada siapa tengok cerita hindustan hari rabu hari tu.?
Lambat pulak nak buat review kan.. hehe.. Tak kisah laa.. :P
Saya suka tengok cerita Chakde India ni..
Semangat kesukanan dan teamwork adalah antara mesej yang ingin disampaikan..
Tak lupa jugak semangat patriotik atau pun cintakan negara..
Shahrukh Khan sebagai Kabir Khan yang dulu nya dikatakan pengkhianat negara kembali ke arena hoki untuk menegakkan kembali maruah diri dan juga maruah negara nya..
Overall, cerita ni memang best, walaupun filem ini diantara yang tidak mempunyai lagu-lagu yang berguling-guling di atas padang bersama heroin yang cantik.. :P



2 comments:

Rtp Farra Arisha said...

hehe me too love shah rukh khan! dia berlakon dalam cerita apapun still best.

Senorita Ara said...

yup2.. shahrukh khan ada style :)