AraNadeaMythology: Fenomena Kak Ton & Gwiyomi

Pages

Words Of Wisdom

Kalau besar yang dituntut dan mulia yang dicari, maka payah melaluinya, panjang jalannya, dan banyak rintangannya.-Imam Ghazali
I am a little deaf, a little blind, a little impotent, and on top of this are two or three abdominable infirmitives, but nothing destroys my hope.-Voltair

Thursday, April 25, 2013

Fenomena Kak Ton & Gwiyomi

Berlatarbelakangkan lagu Sedang Apa Dan Di Mana Sammy Simorangkir telah membuat aku terfikir.

Apakah seorang wanita yang menjangkau angka 2+ masih boleh di katakan comel?
Maafkan aku kalau ada yang terasa hati atau merasakan aku ni manusia yang amat poyo kerana anti istilah comel terhadap kaum hawa.

Aku tidaklah membenci iklan Kak Ton, tetapi, agak jengkel disitu kerana istilah comel yang digunakan.
Bagi aku, seorang perempuan yang bergelar wanita istilah yang seharusnya diguna pakai adalah cantik atau jelita.
Jikalau Kak Ton bertanya "Cantik / Jelita tak Kak Ton?" mungkin aku tidak akan kerap menukar saluran televisyen ketika iklan Kak Ton muncul.

Ah. Satu lagi trend yang menjadi kegilaan ramai.
Gwi.. Gwi..Gwi yo what?
Gwiyomi. Oh. Terasa menyesal tengok versi yang banyak sangat ni.
Serious people. Cute is only for 5 years old and cats.

I am very sorry.
Versi original pun tak adalah macam 5 year old stuck in 23 year old girl.
Grow up please sheeshhh. You can't be cute when you're 55 right?

Please don't hate me ('',)v


No comments: