AraNadeaMythology: Terlalu Handsome Juga Masalah

Pages

Words Of Wisdom

Kalau besar yang dituntut dan mulia yang dicari, maka payah melaluinya, panjang jalannya, dan banyak rintangannya.-Imam Ghazali
I am a little deaf, a little blind, a little impotent, and on top of this are two or three abdominable infirmitives, but nothing destroys my hope.-Voltair

Saturday, April 27, 2013

Terlalu Handsome Juga Masalah

Kelakar pulak entry aku pagi ni.
Sebab aku dok layan pen patah.com entry dia tajuk Lelaki Diusir Kerana Terlalu Handsome.

Kesian kat mamat arab tu.
Hanya kerana terlalu handsome.
Pak pak arab tu terasa tercabar dengan dia.

Kalau perempuan boleh la pakai purdah bila terlalu cantik.
Lelaki yang terlalu handsome macam mana pulak?

Aku tengok gambar mamat tu boleh la.
Muka bersih suci. Berjambang.
Kalau kau suka arab, maybe ini pilihan hati kau orang semua kot?

Aku jarang la nak dengar lelaki puji lelaki lain.
Exceptional bagi golongan gay.

I mean, straight guys, kau orang puji ke lelaki yang di label "handsome" ni?
Do you acknowledge them?
Aku rasa ego lelaki ni tinggi, takkan nak puji punya lah.
Makes me wonder. Hmmmmm...

Bila fikirkan balik, manusia ni mesti nak terasa tergugat kedudukannya hanya kerana kelebihan seseorang.
Sebab tu sanggup menyusahkan orang yang bersalah ni.
Itu semua kurniaan Tuhan.


Teringat pulak kisah Nabi Yusuf. Kalau mamat arab ni dikatakan handsome, Nabi Yusuf lagi handsome.

1 comment:

Aku Penghibur said...

hahahahha biaselah tu ... tapi itulah lelaki hensem pon kena ..kesian2