AraNadeaMythology: Neraka Wail Bagi Orang Solat

Pages

Words Of Wisdom

Kalau besar yang dituntut dan mulia yang dicari, maka payah melaluinya, panjang jalannya, dan banyak rintangannya.-Imam Ghazali
I am a little deaf, a little blind, a little impotent, and on top of this are two or three abdominable infirmitives, but nothing destroys my hope.-Voltair

Wednesday, August 14, 2013

Neraka Wail Bagi Orang Solat

Assalamualaikum dan selamat malam..
Sejak dua menjak ni aku selalu lepak library..
Haha.. jangan terkejut, aku ni cume malas nak balik rumah bila gap antara kelas 2jam..
So, tak tahu dah nak lepak mana lepak je la library..
Aku ni suka la jugak membaca, tapi lau macam novel tu kurang sikit laa..
Bukan ape, abstract sangat ayat dia bak kata Pak Su aku.. hahaha
Lain la kalau best jalan cerita dia, especially yang romantic comedy..


Apepun, buku yang aku baca ni bukan novel atau ape yang seangkatan dengannya..
Tapi buku menambah ilmu, mengenai agama dan panduannya..
Tajuk buku ni memang menarik minat aku "Neraka Wail Bagi Orang Yang Solat"
Buku ni karya Ahmad Nazhari.. Ia dijelaskan dengan terperinci oleh beliau..
Haa.. terkejutkan? kenapa orang yang solat pon boleh masuk neraka?
Banyak sebab nya.. sebenarnya benda kecil macam ni kita memang terlepas pandang..
Contahnya macam mencuri dalam solat.. macam mana mencuri dalam solat tu?
Isu tu dikupas dengan mendalam kat dalam buku ni..
Contoh hadis dan ayat al-Quran ada diselitkan sekali..

Aku tak leh nak cerita banyak sebab aku baru bace 100++ muke surat je..
Buku ni setebal 200++ muke surat.. maybe esok nak pinjam dan bagi habiskan kt rumah..
Siapa siapa yang ada kemusykilan mengenai kenapa orang yang solat pon boleh masuk neraka,
boleh la baca buku ni..
Itu saje entry untuk kali ini..

Neraka Wail Bagi Orang Solat
Neraka Wail Bagi Orang Solat
kecik comel je gambar kulit buku yang aku jumpe kt encik google ni..

No comments: